Millennials

Mike van der Burgt 09-08-2016 4:48 PM
Categories: Verbeter je Recruitment

 

Millennials in jouw organisatie

Deze maand hebben we het over ‘Millennials’ of ‘Generatie Y’. Deze groep mensen is tussen 1980 en 2000 geboren en is dus een groot deel van het jonge talent in de huidige arbeidsmarkt.

Zij worden vaak omschreven als de digitale generatie. Millennials zouden opgegroeid zijn met computers en zijn hier dan ook erg goed mee. Zij gebruiken internet voor alles waarnaar zij nieuwsgierig zijn en vergelijken ook rationeel prijzen tussen winkels en webshops. Zij lijken tot op heden de minst loyale werknemers. Slechts 18% van hen verwacht bij de huidige werkgever te blijven op de lange termijn.
Daarnaast lijken zij ook niet erg betrokken bij de organisatie, 71% van hen zegt zich niet betrokken te voelen bij het werk. Maar aangezien zij de arbeidsmarkt op gingen in moeilijke tijden, zou het ook kunnen dat zij daadwerkelijk niet direct op de juiste plek zijn beland.

 blog_image:career_147075452657a9eede38079.jpg:end_blog_image

Wat vinden zij belangrijk?

Millennials hebben een grote honger naar opleidingsmogelijkheden en groeimogelijkheden binnen de organisatie. Dit achtten zij zelfs belangrijker dan salaris. Het maximale uit jezelf halen en jezelf constant willen blijven verbeteren en finetunen is iets wat deze generatie kenmerkt. De Millennials lijken zelfverzekerd en goed te weten wat zij willen. Zij willen een goede werk-privé balans, zodat zij optimaal kunnen performen en vinden het frustrerend als technologie niet optimaal ingezet wordt. Millennials vinden het ook belangrijk dat het doel en de normen van de werkgever goed samengaan met de eigen normen, waarden en doelen.

Uiteraard is het salaris nog steeds een belangrijk punt. Veel Millennials zitten ook nog met studieschuld, die zij graag zo snel mogelijk afgelost hebben. Het is echter wel zo dat Millennials over het algemeen minder nadruk leggen op het salaris, zeker als je dit tegenover opleidings-, groei- en flexibiliteitsmogelijkheden zet. In tegenstelling tot wat men denkt van Millennials, vinden zij mogelijkheden tot creativiteit en plezier op de werkplek niet zo belangrijk. Als de werkomgeving stimulerend is en groeimogelijkheden geeft, halen de Millennials hier plezier uit.

blog_image:career_147075462257a9ef3e3630f.png:end_blog_image

Waar Millennials ook plezier uit halen zijn de collega’s. Millennials zijn vaak nog niet zo lang op de huidige werkplek en daarom worden zij graag begeleid door meer ervaren werkkrachten. Hun nieuwe inzichten en werkwijzen kunnen erg goed samengaan met de ideeën en werkwijzen van een ervaren werknemer.

De Millennials kunnen zelf veel leren van een ervaren kracht. Ook kunnen zij het bedrijf helpen groeien door de nieuwe mogelijkheden die zij zien om de oudere gang van zaken te verbeteren. Zij kunnen een frisse blik werpen op de huidige werkwijzen binnen je bedrijf en kunnen, na voldoende werkervaring te krijgen, nieuwe werkwijzen vorm geven.

Uiteraard is het recruiten en vasthouden van Millennials op veel vlakken hetzelfde als voor andere generaties. Iedereen vindt goede werkomstandigheden een plus en iedereen wil graag een goed salaris. Echter kan het wel helpen bij het werven en vasthouden van Millennials om te weten wat voor hen de belangrijkste beweegredenen zijn en wat hen boeit in een baan. Zoek je een jonge werknemer met drive om binnen je bedrijf te groeien? Leg hier dan de nadruk op in je vacatures in plaats van het wellicht fantastische salaris. Beschrijf ook de normen en doelen van je bedrijf en jezelf in het sollicitatieproces en de vacature om mismatches te voorkomen.

blog_image:career_147185851257bac750d4223.jpg:end_blog_image
Conclusie

Wat vinden Millennials belangrijk?

  • Opleidingsmogelijkheden
  • Interne groeimogelijkheden
  • Goede werk-privé balans (Flexibiliteit in werkplekken en tijden)
  • Overeenkomst in normen en doelen met het bedrijf en de werkgever
  • Salaris

Wie Millennials wil werven en behouden moet bovenal de mogelijkheid bieden voor groei. Dit kan zijn binnen het bedrijf (promotie) als persoonlijke groei (trainingen en cursussen aanbieden). Ook hechten Millennials veel waarde aan een goede werk-privé balans en willen zij graag flexibiliteit in werkuren en werkplaats. Millennials willen het idee hebben dat zij iets toevoegen. Ze willen weten waarom hun taak bestaat en wat zij bereiken door de taken uit te voeren. Een goede overeenkomst van waarde en normen tussen de werkgever en de Millennial is ook iets wat belangrijk is. Salaris is natuurlijk ook belangrijk maar is toch ondergeschikt aan de bovenstaande factoren.

Career Result 
Career Result bestaat
sinds 2000. Wij zijn als recruitment organisatie opgegroeid met deze generatie. Toen onze werkzaamheden starten in 2000 waren de eerste Millennials rond de 20 en gingen sommigen van hen het werkveld al op. Wij hebben dus veel ervaring met het recruiten van Millennials en delen deze kennis graag met je. Millennials zijn op het moment de meest talrijke generatie in het werkveld en weten hoe je de beste kunt werven is dus van vitaal belang. Hier kunnen wij bij Career Result goed bij helpen.
 
Neem contact op met ons voor meer informatie
over ons of over recruitment. Als je nog ideeën of vragen hebt over Millennials of suggesties voor onze blog laat dit ons dan weten en reageer of mail naar mike@careerresult.nl.
Kijk ook verder op onze website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Hier kan je onze diensten bekijken of gewoon direct informeren naar onze diensten door gebruik te maken van onze contactinformatie.

This article is restricted. You have to be logged in to be able to add further reactions.
Recruitment Experts

Neem contact op als je hulp nodig hebt met recruitment of advies wil.
Wij bellen je om te helpen je recruitment doelen te halen.
Interim Search, Executive Search, Dedicated Search, Basic Search, Outplacement en Jobcoaching in de functies:

  • (Data) Analytics
  • Engineering
  • Marketing
  • Finance
  • Sales
  • ICT
 • Contact