Potentie > Ervaring

Mike van der Burgt 13-8-2017 11:40
Categorieën: Voor Recruiters

 

Potentie of Ervaring?

Met jouw ervaring in recruitment weet je wel dat de juiste achtergrond niet altijd de juiste kandidaat maakt. Opdrachtgevers kunnen dit echter vaak maar moeilijk loslaten.
Overtuig ze van de kracht van potentie!

Hoelang duurt het voor iemand het takenpakket aangeleerd zou hebben?

Dit is de eerste vraag die je cliënt zich moet stellen. Duurt het minder dan 6 maanden dan kan het rendabel zijn iemand aan te nemen die misschien niet direct aan de slag zou kunnen, maar wel bergen potentie heeft.
Wat heeft je cliënt liever?
• Iemand die direct voor 100% kan functioneren.
• Iemand die de eerste paar maanden op 40% daarvan functioneert, maar na een paar maanden op 140% kan functioneren.

Waarom is Potentie soms beter dan Ervaring?

Wanneer je mensen aanneemt op potentie zijn zij meer geneigd in de organisatie te blijven. Je laat zien dat je ze serieus neemt en dat je ze waardeert door middel van trainingen en investeringen in zijn potentie.

Een kandidaat met potentie blijft langer, maar ga er maar eens van uit dat de kandidaat uit het voorbeeld slechts 1 jaar blijft. Stel de kandidaat functioneert 4 maanden lang op 40% terwijl hij leert en de overige 8 maanden 140%. Op basis van deze berekeningen is hij dan na een jaar al de betere keuze. Elk extra jaar dat de kandidaat dan blijft wordt de winst van de kandidaat met potentie natuurlijk alleen maar groter.

blog_image:article_career_1482847675586275bbe68c6.jpg:end_blog_image

Wat kan je hier al recruiter mee?

Het kan aantrekkelijk zijn om je opdrachtgevers ervan te overtuigen om voor potentie te kiezen in plaats van voor ervaring.

In het begin zal je opdrachtgever wellicht niet bijzonder enthousiast zijn, maar zodra jouw kandidaat de verwachtingen van de opdrachtgever begint te overtreffen, zal hij je zeker in gedachte nemen bij een volgende vacature. Dit wordt alleen maar sterker naarmate de kandidaat langer blijft en beter blijft presteren. 

Zo kun jij een goede langdurige relatie met je opdrachtgever opbouwen omdat hij/zij hetzelfde doet met zijn/haar werknemers. Iedereen komt op een duurzamere positie en duurzaamheid en tevredenheid zijn ons doel. Wil jij als Recruiter een nieuwe duurzame uitdaging? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden binnen Career Result.

U kunt alleen op dit artikel reageren indien u bent ingelogd
Vacatures
inVeenendaal / Wageningen regio
inNoord Brabant / Limburg
inVeenendaal / Wageningen regio
Recruitment Experts

Neem contact op als je hulp nodig hebt met recruitment of advies wil.
Wij bellen je om te helpen je recruitment doelen te halen.
Interim Search, Executive Search, Dedicated Search, Basic Search, Outplacement en Jobcoaching in de functies:

  • (Data) Analytics
  • Engineering
  • Marketing
  • Sales
  • ICT
 • Contact