Gestructureerde Interviews

Mike van der Burgt 6-5-2017 15:42
Categorieën: Voor Recruiters

 

Interviewing

Met jouw ervaring in recruitment, heb jij al veel kandidaten op waarde ingeschat, maar hoe doe jij dit eigenlijk?
Voor veel recruiters is dit een onderbuikgevoel of een instinct wat zij ontwikkeld hebben, maar vaak heeft het een en ander objectief uitzoeken ook zijn voordelen.

Gestructureerde Interviews

Veel onderzoek toont aan dat gestructureerde interviews een betere voorspelling geven van de uiteindelijke productiviteit van een kandidaat dan een ongestructureerd interview. Dit effect zal ongetwijfeld groter zijn voor diegene die weinig met recruitment te maken hebben dan voor ervaren recruiters. Vaak hebben Recruiters zelfs een gestandaardiseerd interview zonder dat ze het doorhebben.

Denk maar eens na welke, niet vooraf genoteerde, vragen jij vrijwel standaard gebruikt in je interviews. Toch wil het standaardiseren van processen vaak tot een goed resultaat leiden. Dit is omdat, naast dat je belangrijke dingen niet meer kunt vergeten, vergelijken tussen kandidaten en methodes gemakkelijker en inzichtelijker wordt.

blog_image:article_career_14810357985846d0161c057.jpg:end_blog_image

Hoe ga je hier als recruiter mee om?

Steeds meer bedrijven zien het nut van gestructureerde interviews en implementeren ze daarom ook. Maak hier gebruik van! Je opdrachtgevers kunnen je de best passende gestructureerde interviews aanleveren. Iedere opdrachtgever is immers naar iemand anders op zoek.

Door naar de gestructureerde interview van je cliënt te kijken kun je al veel te weten komen over wat zij als belangrijk beschouwen en waar zij de nadruk op leggen. Hierdoor kun jij ze gemakkelijk overtuigen dat jij weet wat ze willen en kan je beter inspelen op de situatie. Daarnaast kan jij, na het zien van vele gestructureerde interviews van vele cliënten, ze ook tips geven over gestructureerde interviews. Dit is altijd een welkome extra dienst waardoor jij je kunt onderscheiden van de massa.

Voor meer Tips & Tricks over het opzetten van een gestructureerd interview kun je verder lezen in de blogpost genaamd Haal ruis uit je interviews.

Verder hoor ik graag eventuele opmerkingen, suggesties of vragen. Deze kun je sturen naar mike@careerresult.nl.

U kunt alleen op dit artikel reageren indien u bent ingelogd
Vacatures
inVeenendaal / Wageningen regio
inNoord Brabant / Limburg
inVeenendaal / Wageningen regio
Recruitment Experts

Neem contact op als je hulp nodig hebt met recruitment of advies wil.
Wij bellen je om te helpen je recruitment doelen te halen.
Interim Search, Executive Search, Dedicated Search, Basic Search, Outplacement en Jobcoaching in de functies:

  • (Data) Analytics
  • Engineering
  • Marketing
  • Sales
  • ICT
 • Contact