Software Developer

#CAJB04687
Permanent

Location

Maastricht

Contact person

Joris Braspenning

Wat ga je doen? Lead Software Developer

Wil jij een steentje bijdragen aan de dynamische energiemarkt, door software naar een hoger niveau te brengen en in het midden te staan van een team developers?

Als lead software developer ontwikkel je mee aan een state of the art web based enterprise applicatie. Je bent een natuurlijk aanspreekpunt voor collega’s developers en software kent voor jou geen geheimen. Je werkt aan de verdere uitbouw van een robuuste front- en backend die veel data- en processtromen verwerkt. De user interface is volledig web gebaseerd waarbij de applicatie steeds met de nieuwste ontwikkelingen kan meegroeien. We maken gebruik van de nieuwste technieken die ons helpen om steeds een ‘best in class’ interface in te richten voor onze gebruikers.

Energy Essentials richt zich als IT-dienstverlener volledig op de energiemarkt, die volop in beweging is. Het aandeel duurzame energie neemt toe en de wijze waarop consumenten en bedrijven met energie omgaan verandert.

Nieuwe technieken zoals de slimme meter, zonnepanelen, warmtepompen en elektrische voertuigen maken energieprocessen complexer en doen de hoeveelheid aan beschikbare data exploderen. Hier ligt een grote uitdaging voor energiebedrijven. Energy Essentials ondersteunt energiebedrijven met het optimaal organiseren, automatiseren en beheren van het energieleveringsproces. Ons team bestaat uit een mix van experts op het gebied van energie, software, IT infrastructuur en data science. We hebben ons eigen software platform ontwikkeld, Vertex, dat energiebedrijven ondersteunt bij de uitvoering van complexe processen op het gebied van pricing, trading, planning en levering. Het team van Energy Essentials analyseert energieleveringsprocessen en weet daarmee de juiste softwareoplossingen te implementeren voor elke uitdaging.

Verantwoordelijkheden

Werken bij Energy Essentials moet fun zijn en we kennen dan ook geen strakke functieprofielen. De werkzaamheden zijn primair georganiseerd rondom de talenten van onze medewerkers en de rollen die we innemen in diverse projecten. Zo halen we het beste in mensen naar boven en blijven we continu leren van elkaar, eerdere ervaringen en nieuwe inzichten.

Je gaat met ons meebouwen en ontwerpen aan het nieuwe energie transactie platform van de toekomst Vertex. Met Vertex kunnen marktpartijen de transitie binnen de energiemarkt faciliteren en complexe processen inrichten. Zo biedt Vertex oplossingen om processen zoals strategische inkoop, levering, pricing, backtesting, messaging, balanshandhaving en facturatie te ondersteunen en te automatiseren. Hiermee worden beslissingen verbeterd door middel van inzicht en algoritmes (dashboards & trading). Vertex kan data op zo’n manier inrichten zodat het toegepast kan worden voor slimme oplossingen (beslissingsmodellen) al dan niet geautomatiseerd zoals het sturen en optimaliseren van duurzame productie- en of consumptiemiddelen (o.a windmolens, zonneparken en batterijen of algo trading) of het inrichten van dashboards ten behoeve van het nemen van menselijke beslissingen. Hierbij zijn security, business rules, navolgbaarheid en beschikbaarheid van essentieel belang.

Wat levert het mij op?

Wat levert het mij op?

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het bouwen van een van de meest geavanceerde IT-platformen van de energiesector.
 • Je werkt aan uitdagende projecten voor klanten.
 • Je bent volwaardig lid van een getalenteerd en gemotiveerd team.
 • Je creëert dagelijks slimme oplossingen met behulp van de allernieuwste technologie.
 • Je krijgt voldoende opleidingsmogelijkheden naast een fulltime functie (40 uur).
 • Je krijgt veel ruimte om zelfstandig te werken en je creativiteit in te brengen in een open en informele cultuur.
 • En je krijgt tevens goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief collectief pensioen, reiskosten- en bonusregeling.

Wij vragen?

Wat wij vragen:

 • Een natuurlijke interesse voor softwareontwikkeling waarbij je de laatste ontwikkelingen op dit gebied vanuit je eigen nieuwsgierigheid wilt blijven volgen.
 • Je bent het natuurlijke aanspreekpunt voor je collega ontwikkelaars; collega’s komen vaak bij jou uit als ze vastzitten of advies willen.
 • Je bent breed georiënteerd en voelt je thuis in zowel front- als backend ontwikkeling.
 • Je weet hoe je software op een hoger niveau kunt brengen en vindt het leuk om dit ook uit te dragen binnen het team.
 • De ‘softwarefabriek’ kent voor jou geen geheimen: een continues integration pipeline kan je zelf opzetten, voorziet de code van een gezonde hoeveelheid unit testen, hebt het release/deployment proces onder de knie en hebt inmiddels een eigen praktische kijk op refinen/sizen en plannen van software werk.
 • Je kunt schakelen tussen verschillende invalshoeken binnen de organisatie: je kunt afstemmen met de product owner en staat klaar voor de ontwikkelaars, kunt de analysis van onze business analisten volgen, gaat mee naar klanten voor discussies over integraties en denkt mee over de architectuur van het platform.
 • Een motivatie om een topproduct neer te zetten en om waarde aan de klant op te leveren, waarbij er ook soms goed de schouders onder gezet moet worden.
 • Kritisch op eigen prestaties, vermogen om te leren.
 • HBO/WO niveau.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met C#.
 • Ervaring met onze gebruikte technieken/methodes/producten is een pré, denk hierbij aan: CQRS, MSSQL, Timescaledb, Entity Framework, Angular, Microservices, Jupyter notebooks, Kafka, SignalR, k8s, containers en verschillende type data pipelines.

Energy Essentials

Het belang van data in de energiemarkt
De energiemarkt is volop in beweging. Het aandeel duurzame energie neemt gestaag toe, groothandelsmarkten worden dynamischer en de wijze waarop consumenten en bedrijven met energie omgaan verandert. Daarnaast doen nieuwe apparaten zoals de slimme meter, zonnepanelen, warmtepompen en elektrische voertuigen langzaam hun intrede bij de Nederlandse energieverbruiker. Energieprocessen worden hierdoor complexer en de hoeveelheid beschikbare data neemt explosief toe. Hier ligt een grote uitdaging voor energiebedrijven, want het vermogen van energiebedrijven om data efficiënt en effectief te verwerken wordt daardoor steeds belangrijker. Om de grote hoeveelheden data optimaal te gebruiken in de dagelijkse energieprocessen van een energiebedrijf zijn slimme en innovatieve oplossingen nodig. Om deze oplossingen te bouwen, beheren en continue te verbeteren zijn getalenteerde software-engineers nodig.

Energy Essentials
Wij richten ons als IT-dienstverlener volledig op de energiemarkt en ondersteunen energiebedrijven met het optimaal organiseren, automatiseren en beheren van hun energieleveringsproces. Ons team bestaat uit een mix van experts op het gebied van energie, software, IT-infrastructuur en data science. Bovendien hebben wij een eigen (in house) software platform ontwikkeld genaamd VERTEX, dat energiebedrijven ondersteunt bij de uitvoering van complexe processen op het gebied van pricing, handel, planning en levering. De combinatie van het team en VERTEX maakt ons de ideale partner voor energiebedrijven om mee samen te werken. Gezamenlijk analyseren we het energieleveringsproces en implementeren we de juiste softwareoplossingen voor optimale prestaties en datagebruik. Voor het dagelijks gebruik en beheer kunnen de medewerkers van het energiebedrijf rekenen op de steun van ons team. Samen kunnen we alle uitdagingen aan en lossen we alle problemen op.

Publication date

01.11.2022

Other details
Match criteria
Function
 • Vacancy ICT
 • Vacancy Trading, Risk & Quant
Industry
 • Oil & Energy
 • Computer Software
 • Renewables & Environment
 • Utilities
Location
 • Limburg