DevOps / Beheer

#CAJB04802

Contact person

DevOps / Beheer

Loop jij voorop in de techniek en weet je alles over het speelveld van DevOps engineering en CI/CD? Wil jij geautomatiseerde en schaalbare applicaties maken en beheren en voel je je geroepen om data science naar een hoger niveau te tillen?

Als DevOps Engineer werk je samen met onze developers en data engineers aan het operationaliseren en beheren van een state of the art web based enterprise applicatie. Je houdt je bezig met onderhoudsreleases, met testautomatisering en met configuratiemanagement. Ook sta je aan het roer van de monitoring met behulp van CheckMK en Prometheus. Naast het oplossen van technische problemen, houd jij je ook bezig met informatiebeveiliging.

Verantwoordelijkheden

Werken bij Energy Essentials moet fun zijn en we kennen dan ook geen strakke functieprofielen. De werkzaamheden zijn primair georganiseerd rondom de talenten van onze medewerkers en de rollen die we innemen in diverse projecten. Zo halen we het beste in mensen naar boven en blijven we continu leren van elkaar, eerdere ervaringen en nieuwe inzichten.

Je gaat met ons meebouwen en ontwerpen aan het nieuwe energie transactie platform van de toekomst Vertex. Met Vertex kunnen marktpartijen de transitie binnen de energiemarkt faciliteren en complexe processen inrichten. Zo biedt Vertex oplossingen om processen zoals strategische inkoop, levering, pricing, backtesting, messaging, balanshandhaving en facturatie te ondersteunen en te automatiseren. Hiermee worden beslissingen verbeterd door middel van inzicht en algoritmes (dashboards & trading). Vertex kan data op zo’n manier inrichten zodat het toegepast kan worden voor slimme oplossingen (beslissingsmodellen) al dan niet geautomatiseerd zoals het sturen en optimaliseren van duurzame productie- en of consumptiemiddelen (o.a windmolens, zonneparken en batterijen of algo trading) of het inrichten van dashboards ten behoeve van het nemen van menselijke beslissingen. Hierbij zijn security, business rules, navolgbaarheid en beschikbaarheid van essentieel belang.

Wat levert het mij op?

 • Je krijgt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief collectief pensioen, reiskosten- en bonusregeling.
 • Je creëert dagelijks slimme oplossingen met behulp van de allernieuwste technologie.
 • Je krijgt voldoende opleidingsmogelijkheden naast een fulltime functie (40 uur).
 • Je krijgt veel ruimte om zelfstandig te werken en je creativiteit in te brengen in een open en informele cultuur.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het operationaliseren en optimaliseren van een van de meest geavanceerde IT-platformen van de energiesector.
 • Je bent volwaardig lid van een getalenteerd en gemotiveerd team.

Wat wij vragen:

 • HBO/WO niveau.
 • Ervaring met DevOps en met agile omgevingen.
 • Ervaring met Kubernetes en Docker en algemeen systeem- (Linux, Windows) en netwerkbeheer.
 • Ervaring met Microservices Architectuur.
 • Ervaring met het opzetten van CI/CD pipelines (ArgoCD, GitHub, Ansible, Jenkins).
 • Ervaring met security vraagstukken (zoals 2FA).
 • Kennis van technieken en tools als: CEPH/GlusterFS, SEQ, structured log data, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, Azure/AWS.
 • Kennis van programmeer/scripttalen als Python, Powershell, Bash, SQL. Ervaring met C# is een pré.
 • Kennis van netwerken (IPSec/VPN, Firewalls).
 • Kritisch op eigen prestaties, vermogen om te leren.

Energy Essentials

Energy Essentials richt zich als IT-dienstverlener volledig op de energiemarkt, die volop in beweging is. Het aandeel duurzame energie neemt toe en de wijze waarop consumenten en bedrijven met energie omgaan verandert. Nieuwe technieken zoals de slimme meter, zonnepanelen, warmtepompen en elektrische voertuigen maken energieprocessen complexer en doen de hoeveelheid aan beschikbare data exploderen. Hier ligt een grote uitdaging voor energiebedrijven. Energy Essentials ondersteunt energiebedrijven met het optimaal organiseren, automatiseren en beheren van het energieleveringsproces. Ons team bestaat uit een mix van experts op het gebied van energie, software, IT infrastructuur en data science. We hebben ons eigen software platform ontwikkeld, Vertex, dat energiebedrijven ondersteunt bij de uitvoering van complexe processen op het gebied van pricing, trading, planning en levering. Het team van Energy Essentials analyseert energieleveringsprocessen en weet daarmee de juiste softwareoplossingen te implementeren voor elke uitdaging.

Publication date

12.12.2022