Overtuigen

Door: Mike van der Burgt 6-12-2016

Categorieën
:
Voor Recruiters,


Overtuigen

Als recruiter heb je hier ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad: Je recruit voor een specifieke vacature, maar het aanbod van beschikbare kandidaten is te schaars.
Hoe kun je er dan voor zorgen dat “on”beschikbare kandidaten toch oren krijgen naar de vacature? Met andere woorden: Hoe kun je werkende kandidaten overtuigen? 

Je hebt een goede kandidaat gevonden, maar deze kandidaat is nog werkend. Hoe kan jij deze kandidaat nu voldoende enthousiasmeren en motiveren om toch de stap te zetten die jij ze graag ziet doen.
Er zijn veel theorieën over hoe je mensen het best kunt overtuigen maar één factor staat daar altijd in centraal: maak het gemakkelijk!

Het klinkt alsof mensen lui zijn, maar dit is zeker niet (altijd) het geval. Mensen zijn gewoon geneigd gemakkelijke keuzemogelijkheden te kiezen. Dit komt deels omdat moeilijke opties niet eens overwogen worden. Er is tegenwoordig zoveel informatie te verwerken dat keuzes die veel verwerking nodig hebben er als het ware uitgezeefd worden wanneer zij niet direct belangrijk zijn.
Mensen overwegen enkel de simpelere opties omdat alle opties overwegen simpelweg onmogelijk zou zijn.

Benadruk het gemak!

Maak duidelijk dat de overstap voor de kandidaat gemakkelijk zal zijn. Jij verzorgt een groot deel van het papierwerk en zorgt dat alle details in orde zijn, terwijl de kandidaat enkel hoeft te werken.
Probeer er ook voor te zorgen dat het bedrijf, waarvoor jij recruit, hierin meewerkt. Laat hen duidelijk tonen dat de kandidaat gemakkelijk en snel tot zijn maximale functioneren kan komen binnen de nieuwe organisatie. Maak het ook duidelijk dat de kandidaat goed begeleid en getraind zal worden. 
blog_image:article_career_14810359365846d0a029ec8.png:end_blog_image
Hoe gaan wij daar als Recruitmers mee om?

Uiteraard proberen wij de bovenstaande tips ook altijd mee te nemen naar onze opdrachtgevers en kandidaten, maar wij kunnen vooral een gemakkelijke instap garanderen wanneer je jezelfs aansluit als Recruitment Expert bij Career Result.

Hierna is het aan jou om onze succesvolle businessformule eigen te maken en je eigen successen te gaan boeken, individueel of in samenwerking met een van onze partners.

Bij Career Result werken wij met een bewezen business formule en hebben wij reeds veel werkende kandidaten geënthousiasmeerd en geworven voor nieuwe functies. Wij bieden trainingen en coaching aan zodra je bij ons begint zodat je snel onze werkwijzen weet en onder de knie hebt. Zo kun je zelf aangeven in welk tempo je getraint wil worden en welke trainingen in jouw ogen voorrang hebben. Zo kun jij zelf bepalen hoe jij het snelst, gemakkelijkst en prettigst maximaal kunt profiteren van onze gunstige constructie voor onze partners. 
Onze Mid- en Backoffice regelen veel voor je zodat jij je tijd effectief kunt besteden. Jij hoeft enkel te doen waar jij goed in bent: Recruitment in jouw specifieke werkveld.

Steeds meer mensen geven aan open te staan voor contact met een recruiter. Het is dus aan jou om deze mensen daadwerkelijk op de goede plaats te krijgen. In Nederland is slechts 1 op de 5 ware talenten actief op zoek naar een betere functie. Dit betekent dat er relatief enorm veel passief talent is, dat benaderd en geënthousiasmeerd dient te worden. Hier krijg jij als Recruitment Expert bij Career Result alle tijd en ruimte voor.

Voor meer tips over recruitment of eventuele vragen of suggesties naar aanleiding van deze post, kun je altijd mailen naar mike@careerresult.nl. Liever dan dat nog hebben wij rechtstreeks contact. de contactgegevens van elk van onze Recruitment Experts vind je hier, ook kun je naar onze bedrijfstelefoon bellen voor generieke vragen.